Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) koordinasyonunda, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 10-13 Eylül tarihleri arasında 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası GastroAntep Hasat Günleri, gastronominin kalbi olan Gaziantep’te Antep Fıstığı hasadı ve şire yapımıyla Batalhöyük’te başladı. Güneşten, topraktan ve tarihten gelen bu yerel lezzetleri dünyaya tanıtmak amacıyla organize edilen GastroAntep Fıstık hasadında ise Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dünyaca ünlü Michelin yıldızı şefleri,Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri, gurmeler, gastronomi yazarları ve protokol üyeleri fıstık topladı, şire yaptı, kurutmalık biber ve patlıcan oyumuna katıldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımıyla hasat günleri 3 gün boyunca devam etti.Protokolde Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Gaziantep AK Parti milletvekillerinden Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sait Kirazoğlu, Gaziantep MHP Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan ve İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz bulundu. Workshop serisinde Michelin yıldızı şeflerden; Claudio Chinali, Ruben Arnanz, Juan Jose Losada ve Charles Azar sunumlarıyla etkinliğe renk kattı. Ayrıca ünlü Türk şeflerden Cüneyt Asan heyecanlı anlatımıyla Gaziantep’in yöresel kebabını kendi has üslubuyla hazırladı. Diğer yandan gastronomi şefi Ömür Akkor sektördeki başarı hikayesini izleyenlerle paylaştı. Gastronomi alanında yetkin isimlerin katıldığı “Gastronomide Kadın Girişimciliği”, “Gastronomide Yerel Coğrafyanın Önemi”, “Gastroekonomi Perspektifinden Tarımsal Üretim”, “Otellerde Yöresel Yemek Günlerinin Turizme Katkısı”, “Gaziantep Mutfağında Markalaşmanın Önemi”, “Bölgesel Ürünlerin Zincir Marketler Adaptasyonu” başlıklı panellerde ise yerellik ve yerel ürünler konuşuldu. Gastronomi turizmi üzerine fikirler beyan edilirken Gaziantep Mutfağının potansiyeline değinildi. Bu sene pandemi nedeniyle dijital ortamda canlı yayınlanan hasat günlerinde başta Michelin Yıldızlı şeflerin sunumları olmak üzere katılımcılar büyük beğeni aldı. 45 katılımcı ile düzenlenen panel, workshop ve oturumları çeşitli kanallardan aynı anda verilen canlı yayınlarla 2 milyon 500 bin kişi izledi.