24-27.09.2020 TEKNOFEST

TÜRK YILDIZLARI GAZİANTEP SEMALARINI SÜSLEDİ

Gaziantep’in ev sahipliğinde Gaziantep’i Geliştirme Vakfı olarak desteklediğimiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından düzenlenen TEKNOFEST, renkli etkinliklerle bu yıl coşkuyla yaşandı. Kortej yürüyüşü ile start alan festival, TEKNOFEST Bayrağı’nın göndere çekilmesiyle devam etti. Türk Yıldızları Pilotları Gaziantep Kalesi’nden başlayarak tüm şehrin üzerinde akrobasi gösterisi yaparak TEKNOFEST ’in başladığını duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’yla Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından ilk defa İstanbul dışında Gaziantep’te gerçekleşecek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, renkli görüntülerle başladı. 21 farklı teknoloji kategorisinden oluşan festivalin açılışına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, milletvekilleri, belediye başkanları ve il protokolü katıldı. Festival, 25 Aralık Panorama Müzesi’nden başlayarak Gaziantep Kalesi ön kapısına kadar bando eşliğinde protokol öğrenciler ve paydaşların katılımıyla yapılan kortej yürüyüşü ile start alırken, sonrasında TEKNOFEST bayrağı göndere çekildi. Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde bulunan “Türk Yıldızları” pilotları Gaziantep Kalesi’nden başlayarak şehrin üzerinde eşi görülmemiş bir akrobasi gösterisi yaptı, gökyüzüne devasa bir kalp çizdi.

Gaziantep Valisi Davut Gül’de yaptığı konuşmada kamu ve özel sektördeki kurumsal firmalar ile yöneticileri festivale bütün sevgisini koyarak destek verdiklerini aktararak, TEKNOFEST ’in dünyada parmakla gösterilen bir etkinlik olduğunu söyledi. T3 Vakfı’nın Türkiye’ye güven, gençlere rol model olduğunu vurguladı.